Att klä ut sig till en mumie kan vara lättare än vad man tror. Det kan faktiskt vara lättare att klä ut sig till mumie än att klä ut sig till andra monster och karaktärer. Det kan helt enkelt räcka med toalettpapper samt lite färg om man vill ha en blodig effekt. Det finns dock även vissa kostymer som man kan köpa, som också föreställer mumier vilket oftast är mer finslipat än om man använder toalettpapper. Däremot kan man fortfarande få en väldigt bra utklädsel genom att endast använda toalettpapper.

Snart Halloween & maskeraderna börjar - Klä ut dig till en mumie
Snart Halloween & maskeraderna börjar – Klä ut dig till en mumie

Om man har bestämt sig för att klä ut sig till en mumie genom att använda toalettpapper, kan det ändå vara relativt knepigt att få det se snyggt ut. Det kan då hjälpa att man kollar på bilder över andra som klätt ut sig till mumier, för lite inspiration. Kanske räcker det med att man lindar om personen från topp till tå för att det ska se bra ut. Helst vill man dock linda in toalettpappret på ett bra sätt så att personen kan röra sig relativt fritt och samtidigt vara bekväm. Man kan förmodligen inte vara fullt bekväm med att ha toalettpapper omlindad runt kroppen, men man kan fortfarande få det vara tillräckligt bekväm att man kan röra sig lätt.

Vill man sedan få en bra effekt, kan lite röd färg också hjälpa. Det behövs inte mycket utan det kan räcka med några smådroppar som man alltså placerar på toalettpappret. Mycket mer än så behöver man inte för att få en bra mumie utklädnad.

Vill du köpa dina maskeradkläder själv så rekommenderar vi http://halloween-kostym.se