Tidningen Cafe har som årlig tradition att utse årets bäst klädda man. Nedan följer några män som hade stilen nog att kamma hem första priset. Alla har det något gemensamt; de låser sig inte vid en enda stil, de gillar basic och de klär alldeles utmärkt i kostym. Att leka med material, mönster och krydda det med en färgklick är ett koncept som gör att dessa killar har lyckas lite extra.

2010: Joel Kinnaman, Less is more- mannen som gillar att hålla det enkelt och lyckas så otroligt bra med det. Det skadar ju inte heller att mannen bakom kläderna har både utstrålning och karisma.

joel Kinnaman relaxed

Joel Kinnaman bilder från Wikipedia

2011: Pär Lernström som gärna varierar sig mellan olika stilar, snyggt casual och lite rockigt i veckan och gärna en smoking på fest till helgen, cool t-shirt och jeans när han träffar sina vänner. Stilen är helt enkelt allsidig med en touch av coolhet. Och det var precis vad Juryn också tyckte då han vann med motiveringen ” Dressad till tänderna i smoking ena stunden, coolt casual med skinnjacka och jeans den andra.”

Pär Lernström in August 2013

Pär Lernström bilder från Wikipedia

 

2012: Felix Herngren- Snobb som varvar dyra lyxmärken med galna outfits, han menar att det är viktigt att inte tappa humorn när det gäller livet och det gäller även kläderna. Men han kan även lyxa till det och lägga 20 000 kronor på en riktigt välsittande och snygg kostym som håller i kvalitet och stil år efter år.

Felix_Herngren_2012_(cropped)

Felix Herngren bilder från Wikipedia

 

2013: Kim Cesarion kammade hem första priset med motiveringen: ”Hans magnetiska mix mellan klassiska kostymer och modern streetwear gör honom till landets klarast lysande modestjärna just nu.” Själv säger han att han gärna mixar stilar och klär sig i Svenska märken.

Kim Cesarion 2013

Kim Cesarion bilder från Wikipedia

 

2014: Jason Diakite- Jason ser lika cool ut i en tredelad kostym som i ett par tennisskor, slitna jeans och en tischa. Han har ofta en liten detalj som utmärker sig. Kanske en hatt, en mössa, färgsprakande detalj eller en cool unik scarf. Jason menar att stilen kommer inifrån och att många till åldern komna artister som desperat följer mode och trender lätt ser utklädda och obekväma ut. En person som har hittat sin stil kan ha precis vilka kläder som helst och fortfarande se urcool ut. Jasons stilförebilder är Zaires (tidigare Kongo Kinshasa) föredetta diktator Mobuta, Erykah Badu: ”för vad hon än tar på sig så ser hon alltid ut som sig själv.” Hon har stilen inifrån och då funkar allt, med legenden och vännen Christian Falk är det precis lika som med Erykah, hans stil sitter inte i att klä sig rätt utan att hans sätt att klä sig kommer inifrån och helt naturligt.

Årets bäst klädda man 2015 utsedd av Ellegalans jury är DJ Alesso som med sin sköna och avslappnade stil kammade hem första pris detta år. Juryns motivering lyder:

Han tar den avslappnade dj-looken och gör den till sin egen – och sällan har ett par lurar varit en snyggare accessoar”.

Själv beskriver han sin stil med:

Väldigt figursytt, det är viktigt för mig att det sitter rätt. Och enfärgat – jag går mest på svart och vitt och om jag har färg någonstans är det på skorna. Jag kan vara helt svartklädd och sedan ha ett par väldigt skrikigt röda skor. Men i övrigt håller jag det väldigt basic”

Bubblare: Nu till en fiktiv person som också passar in bland dessa välklädda herrar. Den stilige Mr Green som är frontfigur för den svenska spelsidan med samma namn. Han har varit på tapeten tidigare men inte på någon officiell lista. Den gröna kostymen tillsammans med den perfekta hatten/plommonstopet så har han en given plats som bubblare på listorna. Här kan man se honom sin naturliga miljö.

green

Mr Green bilder från Casinon